Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині разом із сепаратистами затримали журналістів із Росії


Біля військового аеродрому у Краматорську Донецької області українські військові знищили в неділю бойовий розрахунок збройних сепаратистів, які готувалися до обстрілу, а журналістів-громадян Росії, які фільмували дії нападників, затримали й передали правоохоронцям для дізнання, повідомив підполковник Владислав Селезньов із оперативної групи інформування про антитерористичну операцію.

«За підсумками операції українських військовослужбовців на місці вогневої позиції терористів було вилучено переносний зенітний комплекс іноземного виробництва. Такі моделі ПЗРК не перебувають на озброєнні Збройних сил України», – написав він у фейсбуці.


Раніше в неділю про затримання біля аеродрому під Краматорськом групи бойовиків, які готувалися обстрілювати аеродром із переносного зенітного ракетного комплексу, повідомляв і координатор інформаційної групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. Як написав він у фейсбуці, двоє з затриманих представилися російськими журналістами, вони мали телекамеру і знімали підготовку до штурму позицій українських силовиків.


Про затримання своїх кореспондента й оператора у Краматорську повідомив у неділю у твітері російський телеканал LifeNews.


Цей канал, як і низка інших російських телеканалів, відомий особливим спотворенням подій чи й передачею фальшивих «новин» в антиукраїнському дусі, а також наданням інформаційної підтримки збройним проросійським сепаратистам на Сході України.
XS
SM
MD
LG