Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську пікетували міліцію


Кілька сотень самооборонівців з Івано-Франківська та районів Прикарпаття зібралися сьогодні під приміщенням управління МВС України в області.

За словами координатора Самооборони Івано-Франківська Юрія Лоп’янецького, сьогодні завершується термін обіцяного міністерством призначення нового керівника обласної міліції, але пропозиції активістів щодо кандидатур не враховані, до їхніх вимог не прислухаються.

Активісти також мають претензії до роботи міліції і ДАІ в Надвірнянському, Долинському районах. Пікетувальники заявили на зустрічі з керівництвом УМВС в області, що їм «набридло здирництво, хабарництво, безпрєдєл, партійні квоти і «рішалово» за гроші».

Координатор Самооборони області Ярослав Наваляний припускає, що правоохоронні органи можуть використати для фальсифікації виборів, а також каже, що готові до формування народної муніципальної поліції Прикарпаття.

До протестувальників вийшов в.о. начальника управління МВС в області Олександр Вакуленко, який наголосив, що «лейтенанти, капітани, майори, сержанти виконують свою повсякденну роботу, не приймають рішення щодо призначення керівника і самі є заручниками такої ситуації».

Переконати протестувальників не вдалося. Вони обв’язали вхідні двері приміщення УМВС ланцюгом, запалили перед входом автомобільну шину. Від пропозиції перекривати дорогу, як у Рівному, відмовилися, але завтра обіцяють блокувати райвідділи міліції.
XS
SM
MD
LG