Доступність посилання

ТОП новини

Україна вимагає від Росії офіційних пояснень щодо військових навчань – МЗС


Україна вимагає від Росії пояснити мету, кількість та типи сил і засобів, які будуть задіяні у військових російських навчання навчаннях з 21 по 27 травня. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«Згідно з пунктом 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, Україна звернулася каналами зв’язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз’яснити цілі проведення навчань, а також повідомити кількість та типи залучених до них сил та засобів. Відповідно до Віденського документа, Росія зобов’язана надати відповідні роз’яснення упродовж 48 годин з моменту отримання запиту, тобто до 17 години за київським часом 22 травня цього року», – йдеться у заяві МЗС.

Крім того, Україна закликає Росію утриматися від здійснення у період президентських виборів польотів бойових літаків у безпосередній близькості до українських кордонів.

У МЗС із посиланням на офіційний сайт Міністерства оборони Росії повідомили, що у період з 21 по 27 травня ц районі міст Ліпецьк, Воронеж та Рязань проводитимуться вчення російських військово-повітряних сил «Авіадартс-2014». Активна фаза цих навчань запланована на 24-25 травня. Вона передбачає на території Воронезької області відпрацювання «бойового застосування ракетного, бомбового та гарматного озброєння по наземним цілям, а також подолання системи ППО умовного супротивника».

За словами в.о. міністра закордонних справ України, попри заяви президента Володимира Путіна, Росія не відвела свої війська від українського кордону.

19 травня у Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін дав команду повернути російські війська, які «проводили навчання» біля кордону України, у місця постійної дислокації.

7 травня Путін також заявляв, що російські війська відведені від кордонів з Україною. Однак НАТО і США спростовували цю інформацію.
XS
SM
MD
LG