Доступність посилання

ТОП новини

Напад на міліцію в Маріуполі мав виглядати як атака «Правого сектору» – учасник АТО


Атака на будівлю управління МВС у Маріуполі 9 травня мала виглядати як напад «Правого сектору». Про це сьогодні на брифінгу в Києві заявив заступник командира батальйону «Азов» МВС України, учасник антитерористичної операції у Маріуполі Ярослав Гончар.

«З тієї інформації, що ми маємо, складається враження, що мала бути така картинка: та частина підрозділу батальйону «Азов», яка брала участь у визволенні від терористів захопленого будинку УМВС у Маріуполі, повинна була загинути, і основний посил мав бути, що «Правий сектор» напав на міліцію у місті Маріуполі», – каже він.

Причиною стала зрада, яка готувалась у структурах МВС, перш за все у міському управлінні МВС Маріуполя, заявив він.

«Коли ми за викликом керівника АТО, а також керівника міліції Андрущука прибули, щоб допомогти їм відбитися від терористів, ми побачили неушкоджений будинок. Все – вікна, двері – було ціле. Відразу виникає питання, яким чином терористи могли потрапити до приміщення. Ми маємо інформацію про людину, яка могла впустити в будинок терористів», – сказав Гончар.

У батальйоні Нацгвардії мають питання і до організації операції, оскільки, згідно з законом України про боротьбу з тероризмом, таку операцію мав би очолювати представник СБУ, проте насправді цього не відбувалось.

«Ми маємо справу зі зрадою, яка готувалась. До цього причетні й інші посадовці МВС. Сценарій, який вони для себе розробляли, не пройшов, і це сталося тому, що не всі співробітники міліції були готові зрадити Україну», – сказав представник батальйону Володимир Кочетков.

Також бійці батальйону «Азов» кажуть, що в рамках розслідування обставин захоплення будівлі МВС у Маріуполі вже зібрали велику кількість матеріалів, в тому числі задокументованих розмов з очевидцями, учасниками подій, відеодоказів. Вони повинні бути використані СБУ та слідчою комісією парламенту в рамках слідства.

У ході бою в Маріупольському міському управлінні міліції в п’ятницю, 9 травня, один правоохоронець був убитий, п’ятеро поранені. При цьому близько 20 бойовиків були вбиті і четверо взяті в полон.

Наразі ж бійці «Азова» намагаються відправити пораненого в ногу колегу Олександра Кондрашина на лікування в Німеччину.
XS
SM
MD
LG