Доступність посилання

ТОП новини

Екс-заступника керівника «Нафтогазу» Франчука оголошено у розшук


Колишнього заступника голови правління «Нафтогазу» Валентина Франчука оголошено у розшук. Інформація про це оприлюднена на офіційному сайті МВС.

«Першого заступника голови правління «Нафтогазу» підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 (присвоєння або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу», – зазначено у пошуковій картці.

У квітні минулого року Франчука призначили на посаду першого заступника голови правління «Нафтогазу», а у серпні Міністерство енергетики і вугільної промисловості призначило його відповідальним за розробку балансу надходжень і розподілу газу. Також він відповідав за формування і коректування планового розподілу обсягів постачання природного газу споживачам у НАКу.

За інформацією правоохоронців, Валентин Франчук зник з поля зору 30 квітня.

У розшук оголошено і колишнього міністра енергетики й вугільної промисловості Едуарда Ставицького. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 191 Кримінального кодексу (розкрадання коштів у особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем). Крім того, Ставицький проходить у справі як спільник розшукуваного бізнесмена Сергія Курченка.
XS
SM
MD
LG