Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську активісти домоглись відставки керівника обласної міліції


У Дніпропетровську активісти домоглись відставки керівника обласної міліції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

У Дніпропетровську активісти домоглись відставки керівника обласної міліції

У середу ввечері в Дніпропетровську активісти «Правого сектору», ВО «Свобода», Євромайдану та воїни-афганці прийшли «люстраційною ходою» до будівлі УМВС у Дніпропетровській області і домоглися відставки керівника обласної міліції Георгія Гогуадзе.

У руках учасники акції тримали плакати з написами «Заплямував мундир – знімай», «Іуди». Люди скандували «Люстрація», «Паразити», «Банду на нари», «Дармоїди», намагаючись відчинити зачинені зсередини двері й домагаючись зустрічі з керівником відомства, якого, за даними підлеглих, не було на місці.

За словами учасників пікету, попри зміни в країні й оголошений курс на люстрацію, у дніпропетровській міліції нічого не змінилось, більше того, очільник УМВС Георгій Гогуадзе, дуже «вчасно» пішов у відпустку якраз під час напружених подій на Сході країни.

«На даний момент усі люди, які організовували фабрикування справ проти активістів під час подій біля облдержадміністрації 26 січня, не те що не понесли відповідальність, а й навіть скоро можуть отримати більш високі посади», – обурювались учасники протесту.

Зрештою близько двох десятків активістів та журналістів пропустили в будівлю міліції, де з ними зустрівся її керівник Георгій Гогуадзе. За кілька хвилин після початку розмови посадовець заявив, що вже написав рапорт про відставку й продемонстрував документ.

За словами керівника міліції, він піде з посади, як тільки цей рапорт прийме міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Я прийшов, не хочете мене – до побачення. Хоча у мене за 18 років служби, державної і військової, не було й немає жодного стягнення», – сказав Гогуадзе.

«Давайте подякуємо панові полковнику за те, що він так відповідально вчинив. Це дуже гідний офіцера вчинок», – зазначив присутній на акції керівник люстраційного комітету Єгор Соболєв.
XS
SM
MD
LG