Доступність посилання

ТОП новини

Із незаконними збройними формуваннями скоро буде покінчено – керівник АТЦ


Протиправній діяльності незаконних збройних формувань найближчим часом буде покладено край. Про це заявив керівник Антитерористичного центру (АТЦ) при СБУ Василь Крутов. Але, за його словами, наразі існують загрози не тільки у зоні антитерористично операції, але і в інших регіонах.

«Ми маємо широкомасштабні загрози не тільки в зоні АТО, але й в інших регіонах країни. Особливої уваги потребують питання захисту об’єктів підвищеної небезпеки: ядерних об'єктів, зони відчуження, ТЕС, ГЕС, залізничного транспорту, шлюзів дніпровського каскаду, об'єктів ОПК. Не зволікаючи, слід озброїти безпековий сектор як правовими важелями, так і сучасною ресурсною базою. Держава виявилась неготовою, нам знадобився час і для усвідомлення загрози, і для мобілізації сил. Більше ми так експериментувати не маємо права», – наголосив Крутов.

Антитерористична операція на сході України розпочалася в середині квітня. 2 травня в районі Слов’янська і Краматорська Донецької області почалася активна фаза АТО силами підрозділів МВС, Нацгвардії й армії проти озброєних сепаратистів.

За словами заступника генпрокурора Миколи Голомші, за час протистояння у Донецькій області загинуло 49 людей, а у Одеській – 48.
XS
SM
MD
LG