Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: у справі про вбивство Політковської ще багато питань


Анна Політковська
Анна Політковська
Засудження 5 чоловік у справі про вбивство російської журналістки Анни Політковської – це лише «маленький крок на шляху у розслідуванні». Про це йдеться у заяві міжнародної правозахисної організації Amnesty International.

«Цей процес залишає ще дуже багато питань без відповіді. Процес не закінчиться доти, доки не буде знайдено замовника і він не постане перед судом», – зазначають правозахисники.

За словами Сергія Нікітіна, голови російського представництва Amnesty International, допоки у справі Політковської не буде поставлено крапку, всі журналісти і активісти у Росії будуть у зоні ризику.

У вівторок у Москві присяжні винесли вердикт у справі про вбивство російської журналістки Анни Політковської. Колишнього міліціонера Сергія Хаджікурбанова і Лом-Алі Гайтукаєва визнали організаторами злочину. Безпосереднім виконавцем визнали Рустама Махмудова. Братів Ібрагіма і Джабраїла Махмудових визнали винними у співучасті вбивства. Слідчий комітет Росії вже повідомив, що продовжить пошук замовника вбивства Політковської.

Оглядач російської «Новой газеты» Анна Політковська, яка була критично налаштована до російської влади і не приховувала цього у своїх публікаціях, була вбита у Москві в під’їзді власного будинку 7 жовтня 2006 року. На лаві підсудних п’ять осіб – уродженець Чечні, троє його племінників і колишній оперативник ГУВС Москви.
XS
SM
MD
LG