Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку напали на ОВК


Близько 9:00 до окружної виборчої комісії, що розташована в Куйбишевському райвиконкомі Донецьку зайшли невідомі особи, представившись представниками самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Як передає кореспондент Радіо Свобода, вони попросили в членів ОВК показати їм бюлетені, а коли ті відмовилися, до приміщення зайшли п’ять чоловіків у бронежилетах і з кийками. Крім того, у приміщення виконкому, де розташована комісія, зайшли люди з автоматами. Працівники виконкому в цей час повиходили на вулицю.

Із членами комісії почали вести розмову, заявляючи, що «народ проти» виборів, до яких вони готуються.

Одним із переговірників був довірена особа колишнього кандидата в президенти, комуніста Петра Симоненка Олександр Васьковський.

Він сказав, що є «міністром» «ДНР». Васьковський наполягав, щоб на місце події приїхав голова комісії. У переговорах брали участь керівник виконкому, присутні міліціонери, керівник райвідділку. Згодом приїхав і голова ОВК.

Тоді Васьковський написав листа, що він вилучає системний блок, де міститься вся документація, дані про членів комісії. Цю розписку вручили голові виконкому. Вилучили також печатку, запрошення, перевірили сейфи.

Після цього нападники пішли, з ними поїхав і голова ОВК, заявивши, що він це робить добровільно.

На місце події викликали міліцію, яка проводить слідчі дії. За словами кореспондента Радіо Свобода, правоохоронців викликали ті міліціонери, які були в ОВК.

Роботу виконкому наразі поновили.
XS
SM
MD
LG