Доступність посилання

ТОП новини

Сюмар: минулої ночі загинули 13 силовиків


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар
Заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Вікторія Сюмар повідомила про наразі підтверджену загибель 13 українських силовиків під час сутички з бойовиками минулої ночі у Луганській і Донецькій областях. За її словами, ще понад 20 людей тяжко поранені.

«Вчора там був виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов, там була нарада на місці для планування операції. Операцію запланували таким чином, щоб зробити кільце довкола терористів, щоб вони не могли проникнути на інші території інших областей і на ті території, які вже зачищені від терористів. Це кільце достатньо щільне, там виставлені блокпости із військових. І терористи чудово розуміють, що кільце довкола них звужується, і тому сьогодні вночі було дві спроби прориву», – розповіла Сюмар в ефірі Радіо Свобода.

Вона уточнила, що одна спроба прориву була з боку Луганської області, з боку кордону, з Росії. «Це були по суті групи підтримки, яких постійно завозять з кордону, і там теж були бої з прикордонниками. А з другого боку в районі Волновахи (Донецька область – ред.) була спроба терористів розірвати це кільце і знищити цей блокпост військових. Там був застосований шквальний вогонь, важка зброя, гранатомети, з яких обстрілювали вночі українських військових», – додала Сюмар.

За словами заступника секретаря РНБО, багато жертв є і з боку бойовиків, однак точної кількості вона не назвала.

Як заявила Сюмар, із таких дій бойовиків можна зробити висновок, що ситуація до виборів у цьому регіоні буде залишатися дуже напруженою. «Терористи сьогодні дуже сильно занепокоєні. Вони бояться, бо по суті є ознаки, що Росія готується до відведення військ. Терористам стає зрозуміло, що вони не отримають військової підтримки, як це сталося в Криму. І відповідно вони вживають таких радикальних заходів», – сказала заступник секретаря РНБО.

Раніше секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що минулої ночі незаконні озброєні формування на сході країни вчинили низку атак на українських військовослужбовців. Ці атаки відбили, наголосив він. Парубій заявив про втрати з боку силовиків, але не назвав точної кількості, заявивши, що дані уточнюють.

Водночас координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що під час сутичок українських силовиків і представників незаконних озброєних формувань під Волновахою (Донецька область) загинули вісім учасників АТО, 18 поранені.
XS
SM
MD
LG