Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН стривожений через теракт на Донбасі


Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун стривожений через напад на український блокпост у Волновасі і закликає усі сторони подвоїти зусилля задля проведення виборів у вільній і чесній атмосфері. Про це повідомляє сайт ООН з посиланням на заяву Пан Ґі Муна.

«Усього за три дні до виборів він закликає всі сторони подвоїти свої зусилля і допомогти створити необхідні умови, щоб виборці в усій країні могли здійснити своє волевиявлення у вільній і чесній атмосфері та без страху за свою безпеку», – ідеться в повідомленні.

На думку Пан Ґі Муна, вибори мають стати можливістю стабілізувати ситуацію в країні та визначитися з тим, хто нею керуватиме у поворотний момент історії.

22 травня офіційний Київ звернувся до ООН із проханням у найкоротші терміни скликати засідання Ради безпеки щодо ситуації в Україні. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв на цьому засіданні надати докази причетності Росії до загострення ситуації в Україні.

Тим часом, напади на українських військових тривають. Сьогодні поблизу села Карлівка на Донеччині був атакований батальйон територіальної оборони «Донбас».
XS
SM
MD
LG