Доступність посилання

ТОП новини

В МЗС вітають слова Путіна про готовність співпрацювати з Україною після виборів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Київ вітає можливе визнання з боку Росії новообраного президента України, заявив сьогодні виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

Якщо це дійсно станеться, Україна буде вітати не лише такі заяви, а й конкретні дії щодо визнання легітимного українського уряду і співпраці з ним, сказав він.

Голова МЗС висловив сподівання, що ці заяви будуть підкріплені конкретними діями.

Як сказав Дещиця, нові заяви свідчать, що Росія взяла до відома заяви Євросоюзу і США про можливе запровадження проти Москви нових, значно суворіших санкцій у разі зриву виборів в Україні.

Сьогодні в Росії президент Володимир Путін, серед іншого, заявляв, що його влада «з повагою поставиться до вибору українського народу» і співпрацюватиме з новообраними владними структурами. При цьому він знову заявляв, що «легітимним президентом України», на його думку, залишається Віктор Янукович.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня саме через самоусунення попереднього президента Віктора Януковича. Після того Росія, окупувавши український Крим, оголосила про його анексію, а також підтримує збройні антиукраїнські сепаратистські рухи, які діють у частинах Донецької й Луганської областей, та інші сепаратистські сили в Україні. Москва також фактично не визнає нинішню тимчасову владу України.
XS
SM
MD
LG