Доступність посилання

ТОП новини

На президентських виборах в Україні буде два екзитполи – агентство


На позачергових президентських виборах в Україні в неділю, 25 травня буде проведено два екзитполи: «Національний екзитпол» та Всеукраїнський телевізійний екзитпол, повідомило сьогодні агентство «Інтерфакс-Україна».

«Національний екзитпол» буде проведений консорціумом компаній у складі Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та Центру Разумкова.

Під час національного екзитполу буде опитано близько 17 тисяч респондентів на 400 виборчих дільницях (по 200 для кожної дослідницької компанії) на всій території України, за винятком Криму.

У неділю на прес-конференції в агентстві «Укрінформ» о 20.01 буде оприлюднено попередні результати національного екзитполу, одразу після закриття виборчих дільниць, на основі даних, які було зібрано за дві години до закінчення голосування та продиктовано по телефону. О 23.00 відбудеться прес-конференція, на якій буде оприлюднено оновлені дані, зібрані на дільницях, де робота тривала до закриття цих дільниць. Їх також буде продиктовано по телефону. Детальний звіт за результатами екзитполу буде оприлюднено після отримання паперових анкет, орієнтовно 3 червня.

Всеукраїнський телевізійний екзитпол проводитиме компанія «TNS в Україні» на замовлення чотирьох телеканалів – ICTV, «1+1», ТРК «Україна» та «Інтеру».

Загалом планується опитати 20 тисяч респондентів на 610 виборчих дільницях. До вибірки не потрапить Крим, а також деякі міста на сході України, зокрема, Краматорськ, Слов’янськ та Нікополь.

Результати цього опитування буде оголошено на цих телеканалах о 20.00 у неділю.
XS
SM
MD
LG