Доступність посилання

ТОП новини

Бійців «Донбасу» обстрілювали зі зброї, яку використовує російська армія – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук
Під час нападу на батальйон «Донбас» під Карлівкою Донецької області бойовики використовували зброю, що є на озброєнні російської армії. Про це повідомляє координатор групи військово-політичних досліджень «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

«Українським силовикам протистояли снайпери та професійно підготовлені терористи. Їм на допомогу прибули бойовики, озброєні автоматами та кулеметами, які використовує російська армія. Підкріплення було озброєне автоматами АК «сотої серії» (є на озброєнні армії Росії, Збройні сили України та інші законні збройні формування України такої зброї не мають) і кулеметами ПК, був ідентифікований як мінімум один крупнокаліберний кулемет НСВ-12, 7 – «Скеля». Також терористами використовувалися гранати РГН із запалом (детонатором) і УДЗ (ударно-дистанційний запал) – такі гранати використовуються в армії Росії», – повідомляє Тимчук.

У п’ятницю в Ясинуватському районі Донеччини біля села Карлівка відбувся бій між бойовиками і спецбатальйоном «Донбас». За даними Донецької ОДА, одна людина загинула, 9 – поранені.

У міліції наразі не коментували ситуацію.
XS
SM
MD
LG