Доступність посилання

ТОП новини

Запаси газу в українських сховищах зростають


Запаси газу в українських підземних сховищах зростають. За тиждень вони збільшилися на 8,5% і становлять зараз майже 11 мільярдів. Про це свідчать дані Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE)

У травні «Нафтогаз» планує імпортувати з Росії близько 3,4 мільярдів кубів газу. За словами заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Діденка, у літній період Україна може обходитися і без імпортного палива, використовуючи для власних потреб тільки газ власного видобутку.

Російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 мільярда доларів. За даними російської компанії, борг України наразі становить близько 3,5 мільярда доларів.

Український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова сплатити рахунки за російський газ упродовж десяти днів після підписання з «Газпромом» документу, яким буде продовжено колишню ціну на газ у 268,5 доларів за тисячу кубів.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG