Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття: велопробіг «Дорогами пам’яті»


Автопробіг «Дорогами пам’яті» стартував з Івано-Франківська, 24 травня 2014
Автопробіг «Дорогами пам’яті» стартував з Івано-Франківська, 24 травня 2014
Півсотні велосипедистів долучилися до велопробігу «Дорогами пам’яті», присвяченого Дню героїв і пам’яті жертв тоталітарних режимів.

Стартував він у Івано-Франківську з Дем’янового Лазу, де на місці масових розстрілів в’язнів тюрми НКВД знаходиться меморіальний комплекс.

Потім вулицями Івано-Франківська велосипедисти рушили до Вічевого майдану, де після церемонії представлення учасників акції був розгорнутий великий синьо-жовтий прапор. Його провезли пішохідною «стометрівкою» вулиці Незалежності, дорогою повідомляючи перехожим про мету акції.

За словами голови обласної організації «Патріот України» Сергія Сивачука, учасники акції «вирішили поєднати спортивну складову з вивченням історії свого краю, національно-визвольної боротьби, а також присвятили велопробіг єдності у зв’язку з подіями в Україні».

«Ми хотіли показати, що український народ повинен бути єдиним і в боротьбі, і у вшануванні своїх героїв, і в збереженні пам’яті про них», – говорить Сивачук.

Маршруту складається з дванадцять зупинок місцями бойової слави і загибелі земляків. Це, зокрема, у Тисмениці, у Крихівцях, в Пшеничниках, де теж були розкопки жертв НКВД.

Організували акцію громадська організація «Патріот України», велоклуб «Велосталкер», товариство «Меморіал» та музей національно-визвольної боротьби імені Степана Бандери.


Цей велопробіг планують зробити щорічним у співпраці з іншими областями.
XS
SM
MD
LG