Доступність посилання

ТОП новини

Біля кордону лишається значна частина російських військ, є загроза захоплення прикордонних нарядів – Держприкордонслужба


Російські гелікоптери на кордоні з Україною, 25 квітня 2014 року
Російські гелікоптери на кордоні з Україною, 25 квітня 2014 року
У Державній прикордонній службі України констатують, що частина російських військ, яка знаходиться неподалік від українського кордону, залишає місця базування, але інша значна частина продовжує перебувати на місцях, куди була приведена «на час навчань». Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Віктор Мишаковський.

За його словами, росіяни дійсно відводять війська, але, «виходячи із даних прикордонної авіарозвідки, ми констатуємо, що базові містечка, розгорнуті російськими військами, залишаються, залишається система управління і забезпечення цих містечок». Мишаковський також наголосив, що найбільші труднощі сьогодні спостерігаються в межах Луганської і Донецької областей, де постійно існує загроза захоплення прикордонних нарядів, блокування підрозділів і спроби обмеження і перешкоджання виконанню своїх обов’язків Державною прикордонною службою.

Міністерство закордонних справ України закликало Росію скасувати анонсовані на період із 21 до 25 травня навчання у районі Липецька, Воронежа й Рязані як такі, що посилюють напругу в період проведення в Україні виборів і не сприяють деескалації ситуації в регіоні. 19 травня в Кремлі заявили, що президент Росії дав команду повернути російські війська, які проводять «навчання» біля кордону України, в місця постійної дислокації.

21 травня в Міноборони Росії заявили, що навчання біля кордонів України проводилися протягом півроку, війська повернуться у місця постійної дислокації до 1 червня.
XS
SM
MD
LG