Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко впевнений, що зможе провести переговори з Росією


Кандидат у президенти України, народний депутат Петро Порошенко заявляє, що попри складні відносин з Росією Україна провадитиме переговори для їх нормалізації.

«Росія є нашим сусідом, і на сьогодні відносини з Російською Федерацією є найважливішими за останні 200 років», – сказав він на прес-конференції в Києві в неділю.

«Я упевнений, що сьогодні ми можемо провадити переговори з Російською Федерацією за участю США, Європейського Союзу... є багато про що говорити», – сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що в переговорах є два принципові питання: «Україна ніколи не визнає нелегітимним референдум і ніколи не визнає окупації Криму».

За його словами, Україна може вести діалог з Росією у чотирьохсторонньому форматі женевської зустрічі – за участі представників ЄС та США. (17 квітня 2014 року у Женеві відбулась зустріч Україна-ЄС-США-Росія на рівні міністрів закордонних справ. За результатами цієї зустрічі була оприлюднена відповідна Женевська заява щодо кроків з урегулювання кризи в Україні).
XS
SM
MD
LG