Доступність посилання

ТОП новини

Підрахунок голосів дільничні виборчкоми вже завершили – голова ЦВК


Михайло Охендовський
Михайло Охендовський
Дільничні виборчі комісії завершили підрахунок голосів на позачергових виборах президента України, що відбулися в неділю, заявляє голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

«Те, що ми зараз не бачимо повідомлень про зміст усіх протоколів дільничних виборчих комісій, пов’язано лише тим, що ці протоколи отримують окружні виборчі комісії, їх перевіряють на рівні окружних виборчих комісій щодо їх коректності. І лише потім вводяться в систему «Вибори», – додав Охендовський.

При цьому він зауважив, що підрахунок голосів може бути завершений, протокол підписаний, однак електронного повідомлення про зміст протоколу в Центрвиборчкомі ще немає.

Охендовський наголосив, що ЦВК задоволений перебігом внесення даних у систему «Вибори».

За його словами, завтра ЦВК може отримати близько 97% електронних протоколів дільничних виборчих комісій.

«100%, на жаль, буде неможливо отримати, оскільки окремі ОВК в Донецькій області працювали у приміщеннях, до яких вони були переміщені напередодні дня голосування і, відповідно, у цих приміщеннях відсутня технічна можливість підключення цих комісій до системи «Вибори», – сказав Охендовський.

За результатами опрацювання понад половини протоколів у електронному вигляді, кандидат у президенти України Петро Порошенко набирає 53,86% голосів виборців.

За даними ЦВК, за Юлію Тимошенко проголосували 13,1%, за Олега Ляшка – 8,48%, за Анатолія Гриценка – 5,48%, за Сергія Тігіпка – 5,18%.

Раніше перемогу Порошенка вже в першому турі виборів прогнозували всі екзит-поли.
XS
SM
MD
LG