Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ: Янукович поважає вибір українців, але сумнівається в легітимності виборів


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Колишній президент України Віктор Янукович, який переховується в Росії, заявив, що поважає вибір, «зроблений в найважчий час для України». Таку заяву Януковича цитують сьогодні російські ЗМІ.

«Пройшли позачергові вибори президента України. Незалежно від того, в якому регіоні і який відсоток населення прийшов голосувати, який ви зробили вибір – я цей вибір, зроблений в найважчий час для нашої Батьківщини, поважаю», – цитує заяву Януковича «РІА Новини».

Водночас, як йдеться в заяві Януковича, «для легітимності виборів і легітимності самого президента необхідна участь південного сходу нашої країни». «Багато виборців цих регіонів були ображені і принижені діями нелегітимної влади, яка прийшла в результаті військового перевороту», – йдеться в заяві.

Згідно з попередніми даними, перемогу на виборах президента України здобуває Петро Порошенко із понад 53% голосів виборців. Голова МЗС Росії сьогодні заявив, що Москва готова до діалогу з новим керівництвом у Києві, як про це раніше казав російський президент Володимир Путін.

Віктор Янукович, якого в Україні звинувачують у злочинах проти людяності, у попередніх своїх заявах називав себе «легітимним президентом» України.
XS
SM
MD
LG