Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі активісти блокували прокуратуру, домагаючись відставки нового керівника


Активісти криворізького Євромайдану, представники громадських організацій і жителі міста заблокували роботу будівлі прокуратури міста, де сьогодні мало відбутися представлення новопризначеного прокурора Кривого Рогу Валерія Прихожанова. Про це Радіо Свобода повідомила член ради Майдану, голова Громадської ради Криворіжжя Ірина Туровська, одна з ініціаторів акції.

За її даними, активісти Автомайдану своїми легковими авто заблокували під’їзд до будівлі, решта людей на вулиці, біля входу, оточили кільцем новопризначеного керівника прокуратури, не пропускали його всередину й вимагали, аби він склав свої повноваження.

Вони скандували «Заяву!», «Заяву!».

Як повідомила Ірина Туровська, новий прокурор міста не відповідає очікуванням громадськості, раніше він очолював прокуратуру Центрально-Міського району Кривого Рогу і до нього є чимало зауважень.

«Є претензії щодо його роботи, яку ми знаємо впродовж багатьох років. Найбільше людей обурило те, що нещодавно ми були на прийомі в Генеральній прокуратурі України й попереджали, що ми блокуватимемо його призначення. До нас не дослухались. Але змінювати шило на мило ми не хочемо. Ніякого представлення сьогодні не відбудеться», – зазначила Туровська.

За даними Туровської, блокування тривало більше години.

У прес-службі прокуратури Кривого Рогу Радіо Свобода повідомили, що зрештою під тиском пікетувальників в понеділок прокурор був змушений написати розписку про те, що «без згоди територіальної громади посаду прокурора міста обіймати не буде». Від коментарів ЗМІ прокурор поки утримується.
XS
SM
MD
LG