Доступність посилання

ТОП новини

Меркель сподівається, що Росія дотримуватиметься обіцянок щодо України


Канцлер Німеччини Анґела Меркель висловлює сподівання, що Росія поважатиме результати виборів в Україні і співпрацюватиме з новообраним президентом.

«Я сподіваюся, що Росія дотримуватиметься своїх заяв, зроблених напередодні президентських виборів в Україні. Вони заявляли, що поважатимуть результати виборів і співпрацюватимуть з новообраним президентом», наголосила канцлер Німеччини.

Якщо ж Петро Порошенко, який наразі лідирує, переможе у першому турі – це буде «гарна новина», зазначила Меркель.

«Ми можемо коментувати результати виборів в Україні, лише коли ми матимемо кінцеві результати. Але якщо Петро Порошенко переможе у першому турі – це буде справді гарна новина», – говорить Анґела Меркель.

Сьогодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що президентські вибори в Україні пройшли «не без проблем», але в цілому це позитивний крок. За його словами, Москва готова до діалогу з представниками Києва і з Петром Порошенком.

Згідно з даними обробки понад 60% протоколів в електронному вигляді за позафракційного народного депутата Петра Порошенка на виборах президента України проголосували 53,72% виборців, за лідера ВО «Батьківщина» Юлію Тимошенко – 13,09%.
XS
SM
MD
LG