Доступність посилання

ТОП новини

Росія готова говорити з Україною про газ, якщо та погасить борг до кінця тижня – Новак


Росія готова вести з Україною переговори про ціну на газ, якщо до 31 травня Київ погасить 2,5 мільярда доларів боргу за спожите паливо. Про це заявив російський міністр енергетики Олександр Новак після зустрічі за участю єврокомісара з питань енергетики Ґюнтера Еттінґера та міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Продана, яка відбувалася у Берліні.

Ґюнтер Еттінґер, своєю чергою, висловив сподівання щодо можливості українсько-російських газових домовленостей. За його словами, до 29 травня Україна має сплатити Росії за газ 2 мільярди доларів і ще 500 мільйонів – до 7 червня.

Російський «Газпром» виставив «Нафтогазу України» попередній рахунок за червень у розмірі 1,66 мільярда доларів. За даними російської компанії, борг України наразі становить близько 3,5 мільярда доларів.

Український прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова сплатити рахунки за російський газ упродовж десяти днів після підписання з «Газпромом» документу, яким буде продовжено колишню ціну на газ у 268,5 доларів за тисячу кубів.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG