Доступність посилання

ТОП новини

Майданівці у Києві готові реорганізуватись, але не йти геть


Більше тридцяти спільнот Майдану узгодили своє бачення реорганізації майдану Незалежності. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони ухвалили маніфест про бачення розвитку Майдану після травня 2014 року, в якому йдеться про збереження Майдану у межах первинних барикад, але з подальшим «облагородженням» і перетворенням його у пішохідну зону.

«Ми згодні, що Майдан, так як він існує тепер, не має існувати. Він має змінитися, але він не може розійтися, поки не виконані умови. У нас не покарані злочинці, у нас не відбулась люстрація, не прийняті закони для зміни системи влади. Ми вважаємо, що Майдан є суб’єктом політики і гарантом виконання Конституції. Майдан має структурно змінитися через оголошення конкурсу про реорганізацію його території. Він має бути охайним, чистим і пішохідним», – розповіла про плани майданівців одна з активісток Наталя Соловйова.

Окрім того, Майдан повинен стати осередком побудови громадянського суспільства, центром громадських ініціатив, йдеться у маніфесті. На його території повинні бути екрани для телемостів з регіонами. А Будинок профспілок має перетворитись в громадський центр, пропонують активісти.

Активісти Майдану також повідомили, що маніфест передадуть у всі державні органи. Після отримання реакції на документ вони готові формувати з представника влади спільну робочу групу. У разі ж, якщо влада проігнорує цю ініціативу, передбачається використовувати «механізми громадського тиску».

Даний маніфест став реакцією на слова Віталія Кличка, який перемагає на виборах мера Києва, про намір звільнити вулицю Хрещатик від наметів і барикад для забезпечення проїзду транспорту в Києві.
XS
SM
MD
LG