Доступність посилання

ТОП новини

Болотова відбили сепаратисти, бо не прийшло підкріплення – голова прикордонслужби


Валерій Болотов
Валерій Болотов
Лідер луганських сепаратистів Валерій Болотов безперешкодно виїхав з країни, бо на той момент не було санкцій на його арешт, а по поверненні прикордонники його тримали на кордоні 2,5 години, заблоковані бойовиками, однак не дочекалися підкріплення. Про це розповів голова Державної прикордонної служби Микола Литвин.

«Наш старший полковник Момот стояв годину з висмикнутою чекою гранати РГМ. А вже туди чеку не вставиш. І там так склалося, що коли домовилися, що викидають і вони, і ми ці гранати, ці двісті чоловік кинулись і відбили. Хоча ні вони, ні ми стрільби на ураження не вели. Тому що прикордонників там було 55 чоловік, а їх було двісті чоловік», – зауважив він.

За словами Литвина, підкріплення вони так і не дочекалися.

Як заявили у Генпрокуратурі, 13 травня Болотов безперешкодно перетнув державний кордон.

ГПУ закликала МВС перевірити обставини, за яких самопроголошений «губернатор» Луганської області Валерій Болотов зміг залишити територію України.

За даними відомства, 22 квітня цього року Болотову оголосили про підозру за частиною 2 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
XS
SM
MD
LG