Доступність посилання

ТОП новини

Чи вдасться новому президенту здійснити повномасштабну люстрацію?


Люстрація – це повне перезавантаження системи, а ми бачимо лише якісь точкові моменти, говорить активіст ініціативи «Воля», лідер громадських варт Максим Маньковський. На його думку, зараз відбувається зміна облич, але немає зміни влади, якої прагнув Майдан.

Для проведення люстрації потрібно визначити чіткі критерії, закріплені законодавством, вважає народний депутат України Валерій Карпунцов (фракція УДАР). Поки парламент до цього не готовий, а «стимулювати» його за допомогою шокової терапії депутату видається не дуже розумним за умови воєнного стану на Сході. На думку Карпунцова, поки депутати працюватимуть над компромісним варіантом закону, особа, що призначається на посаду, особистим прикладом має демонструвати бажання пройти процес люстрації.
Чи вдасться новому президенту здійснити повномасштабну люстрацію?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:59:10 0:00
  • Зображення 16x9

    Інна Кузнецова

    Була керівником Київського бюро Радіо Свобода впродовж останніх 14 років життя (30.03.1963 – 16.09.2023). Закінчила факультет журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Працювала кореспондентом, політичним оглядачем Національного радіо, головним редактором Радіо Ера FM.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG