Доступність посилання

ТОП новини

Викрадені спостерігачі ОБСЄ можуть бути звільнені найближчими днями – МЗС


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Міністерство закордонних справ України сподівається, що захоплені на Донбасі четверо представників моніторингової місії ОБСЄ будуть звільнені найближчими днями.

Для їх звільнення створена міжвідомча група, до якої входять фахівці Міністерства внутрішніх справ, Міністерства закордонних справ, СБУ й ОБСЄ, заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«У нас є інформація про те, що ці чотири співробітники місії живі та здорові. Я зараз не інформуватиму про деталі переговорів, але ми ведемо переговори про те, яким чином їх можна буде звільнити найближчим часом. У нас є надія, що це відбудеться найближчими днями», – сказав Дещиця.

За його словами, групу спостерігачів захопили проросійські налаштовані групи Донецької області, проти яких 26 травня розпочато активну фазу антитерористичної операції.

Того ж дня близько 18:00 спеціальна моніторингова місія ОБСЄ втратила контакт з однією зі своїх команд, що працюють в Донецьку. Зниклі представники організації є громадянами Швейцарії, Данії, Естонії та Туреччини.
XS
SM
MD
LG