Доступність посилання

ТОП новини

Ще одному івано-франківському активісту спалили автомобіль


В Івано-Франківську стався другий випадок підпалу автомобіля активіста Майдану.

Як повідомляє корреспондент Радіо Свобода, сьогодні вночі біля багатоквартирного будинку спалили автомобіль Михайлові Бойчуку, відомому в місті як «Хімік».

Автомобіль належав не Бойчуку, а його товаришу, орієнтовна сума збитків – шість тисяч доларів. Машина вигоріла повністю, ремонтові не підлягає.

Як і у випадку зі спробою підпалу автомобіля керівника координаційної ради «Майдану» Віктора Неміша, активісти вважають це помстою і пов’язують з політичною діяльністю.

Як повідомили у службі зв’язків з громадськістю управління МВС в області, за цим фактом відкрили кримінальне провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна».

За словами керівника прес-служби управління МВС Костянтина Кулака, зараз проводять опитування свідків і чекають висновків експертів, чи це було самозагорання, чи стороннє втручання і навмисний підпал.

Якщо підтвердиться версія підпалу, то згідно з Кримінальним кодексом України за це передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.
XS
SM
MD
LG