Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики збили вертоліт, а в Донецьку «зачищають» ОДА


Протиповітряна установка на озброєнні у проросійських бойовиків з так названого батальйону «Восток», 29 травня 2014 року
Протиповітряна установка на озброєнні у проросійських бойовиків з так названого батальйону «Восток», 29 травня 2014 року
Донецьк – У четвер вдень під Слов’янськом бойовики збили гелікоптер із українськими військовими, у Національній гвардії повідомили, що в результаті трагедії загинуло 12 вояків. Трохи згодом у районі Слов’янська був вчинений напад на колону, що перевозила бійців Національної гвардії, за неофіційними даними, є поранені і загиблі. У той же час в Донецьку сепаратисти воюють самі з собою – угруповання «Восток» зачистило будівлю обласної адміністрації від представників так званої «ДНР».

За повідомленням Національної гвардії, в результаті теракту, коли було збито гелікоптер, загинуло 12 силовиків, ще один боєць перебуває у тяжкому стані.

Серед загиблих – шестеро військовослужбовців Національної гвардії, включаючи екіпаж вертольоту, і шестеро представників спецпідрозділу МВС України. Також серед загиблих – начальник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України, генерал-майор Сергій Кульчицький.

За словами прес-офіцера АТО Олексія Дмитрашковського, зараз триває розслідування усіх обставин теракту. Про те, як стався напад, він розповів Радіо Свобода.

«Близько опівдня був збитий вертоліт Національної гвардії, на борту якого перевозили продукти харчування на блокпости. Наразі з’ясовується, чим його збили, є інформація про те, що це РПГ, або переносний зенітно-ракетний комплекс. Відразу після падіння вертольоту до місця кинулися бойовики, які намагалися відбити рештки вертольоту. Мобільна група, яка була на місці падіння вертольоту, відбила напад», – зазначив прес-офіцер антитерористичної операції.

Виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов заявив, що гелікоптер був збитий з російської зброї. Водночас, у Нацгвардії повідомили про знищення бойовиків, причетних до обстрілу гелікоптера

Близько 16-ї години бойовики обстріляли колону, що перевозила бійців Національної гвардії. За словами військових, зав’язався жорсткий бій, є поранені та вбиті. На цю ділянку направили додаткові сили АТО. Як розповіли Радіо Свобода у штабі АТО, напад стався біля села Кам’янка, що на Донеччині, коли колона Нацгвардії з автомобілів ВАЗ та КАМАЗ поверталась із блокпостів. Обстріл колони був вчинений із легкового автомобіля, з гранатомета. В результаті один військовий загинув, ще один отримав поранення. Нацгвардія спробувала переслідувати нападників, але їм вдалося втекти.
Проросійські бойовики в Донецьку, 29 травня 2014 року
Проросійські бойовики в Донецьку, 29 травня 2014 року

У Донецьку розбирають барикади

Судячи з подій четверга, в Донецьку сепаратисти почали воювати між собою. Вдень близько 150 бойовиків угруповання «Восток» зачистили від представників так званої «ДНР» обласну адміністрацію, в якій ті перебували майже 2 місяці. При цьому, бойовики почали розбирати барикади навколо будівлі. Свої дії вони пояснили тим, що прихильники «ДНР» займаються мародерством.

Зараз біля адміністрації знаходяться озброєні люди, міліція оточила територію, а міський очільник Донецька просить населення не підходити до будівлі, а мешканців навколишніх будинків навіть не визирати з вікон.

Тим часом, напередодні завершення навчального року, постало питання про проведення «останніх дзвоників» та випускних вечорів у школах міста. Міська рада пропонує скоротити час святкування, але батьки звертаються до влади з проханням скасувати урочистості, щоб не наражати школярів на небезпеку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG