Доступність посилання

ТОП новини

Можливість третьої хвилі санкцій проти Росії Європа і США можуть обговорити найближчого тижня – Пайєтт


Джеффрі Пайєтт, надзвичайний і повноважний посол США в Україні
Джеффрі Пайєтт, надзвичайний і повноважний посол США в Україні
Сполученим Штатам Америки треба провести консультації з європейськими партнерами щодо можливого третього рівня санкцій стосовно Росії, зазначає посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Дуже важливо і для Сполучених Штатів, і для наших європейських партнерів продовжувати чинити тиск на Росію. Що стосується можливої наступної хвилі санкцій, то нам необхідно провести консультації з нашими європейськими союзниками найближчим часом. Наступного тижня президент Барак Обама буде в Європі з візитом, так що можливостей для таких консультацій у нього буде достатньо», – сказав дипломат в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому в суботу.

За його словами, санкції, введені проти Росії, «вже відіграли і продовжують відгравати свою роль». «Вони були одним із тих чинників, що допомогли провести вибори (президента України – ред.)... досить успішно», – зазначив посол.

Джеффрі Пайєтт вказав на важливість того, що санкції найбільш ефективні, «якщо їх здійснювати спільно з нашими європейськими союзниками».

Водночас дипломат вважає помилкою концентрацію уваги виключно на питанні санкцій. «Це не найважливіший аспект підтримки Сполученими Штатами України. Набагато важливіше, на мій погляд, – наша тверда підтримка політичних реформ і економічного прогресу України, який покаже її народу, що його вибір на користь руху до Європи дійсно приведе до більш заможного і справедливого майбутнього», – наголосив Джеффрі Пайєтт.

США та ЄС уже запровадили низку санкцій щодо Росії після анексії Криму та розпалювання збройного протистояння на сході Україні.
XS
SM
MD
LG