Доступність посилання

ТОП новини

На сході України є терористична діяльність – помічник голови Пентагону


Помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Дерек Шолле заявляє, що Вашингтон засуджує дії бойовиків на сході України і високо оцінює діяльність там українських силовиків. Про це він повідомив під час віту у Київ.

«Ми бачимо, що там, на сході, є терористична діяльність, яка дестабілізує ситуацію не лише не сході України. Ми засуджуємо таку діяльність», – наголосив він.

У відповідь на запитання про те, як він оцінює події на Луганщині, де триває протистояння прикордонників і проросійських бойовиків, помічник міністра оборони США зазначив: «Ми обговорювали цей напад сьогодні під час моїх ранкових зустрічей. Це викликає велику стурбованість. І це ще один приклад дестабілізаційної діяьності, яку, як ми вважаємо, проводить Росія, і ми різко це засуджуємо».

Дерек Шолле додав, що США «не визнають окупацію Росією Криму, втручання цієї країни в українські справи». «Ми шукаємо шляхи забезпечення мирного вирішення цього конфлікту. Ми також вважаємо, що українські служби безпеки виявили велику стриманість і мужність у тому, що вони уникають надмірного насильства», – додав помічник голови Пентагону.

Він розповів, що США і наділі мають намір підтримувати українську сторону у її зусиллях зі стабілізації ситуації в країні, зокрема – надавати необхідну допомогу. Дерек Шолле уточнив, що про постачання зброї не йдеться.
XS
SM
MD
LG