Доступність посилання

ТОП новини

Мінʼюст пропонує прокуратурі арештувати російське державне майно на території України


Міністр Павло Петренко
Міністр Павло Петренко
Міністерство юстиції України звернулося до Генеральної прокуратури з пропозицією розглянути можливість арешту та відчуження на користь України російського державного майна як компенсацію збитків за анексію Криму Російською Федерацією. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, загальна сума збитків, завданих Україні анексією Криму Російською Федерацією, становить 1,8 трильйона гривень, без врахування вартості корисних копалин та упущеної вигоди.

У звʼязку з цим, Мін`юст пропонує Генеральній прокуратурі звертатися до судів з приводу компенсації цих збитків державним майном Російської Федерації на території України у судовому порядку.

Міністр уточнив, що мова йде як про суто державні компанії, так і про компанії, державна частка в яких становить 25 відсотків і вище. Окрім того, Петренко наголосив, що заарештованим може бути російське державне майно не лише на території України, а – за умови відповідного звернення і згідно з міжнародним правом – й майно, що належить державі Росія за межами України.
XS
SM
MD
LG