Доступність посилання

ТОП новини

Потрібно боротись не лише зброєю, а й інформацією – Кабаненко


Ігор Кабаненко
Ігор Кабаненко
Заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко заявляє, що конфлікт на сході України не можна вирішити лише військовим шляхом. На його думку, він має гібридний характер, бо поєднує протистояння на багатьох рівнях.

«Слід здобути перевагу в інформаційному середовищі. Це такі речі, якими має займатися сектор безпеки і, відповідно, державна політика в цій галузі. Ми повинні використовувати різні демократичні механізми, спираючись на правду, а не на брехню, використовувати правильні технологічні прийоми і способи, щоб мати перевагу. Це питання психологічних операцій, кібернетичної безпеки, економічних та соціальних заходів. Без цього конфлікт буде продовжуватися і буде тривати в замороженому стані», – зауважив заступник міністра.

За словами Кабаненка, слід проаналізувати збройні конфлікти в Іраку, Афганістані й Тунісі. Досвід цих держав допоможе Україні гнучко змінювати тактику бою для досягнення максимального результату.

«Наша ситуація потребує грамотного поєднання м’якої та жорсткої сили. На кожному етапі вирішення такого конфлікту є свої характерні особливості. Це можуть бути етапи втручання, стабілізації та нормалізації. У різний період виступають різні рушійні сили, і тільки враховуючи це можемо отримати результат», – додав він.

За словами заступника міністра, дестабілізація ситуації на сході країни стане «бойовим хрещенням» для української армії і дасть змогу модернізувати військо.
XS
SM
MD
LG