Доступність посилання

ТОП новини

У Криму зі сховищ Ощадбанку викрали 300 кілограмів золота – Петренко


У Криму зі сховищ Ощадбанку викрали 300 кілограмів золота. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, рішенням місцевої ради у Криму від 30 квітня було націоналізоване все українське майно. Окрім цього, каже він, було окреме рішення і щодо націоналізації конкретних державних підприємств. При цьому у Кремля не виникло питань щодо легітимності таких рішень кримської влади, наголошує Павло Петренко.

«За нашою офіційною інформацією, отриманою від НБУ, йдеться про 700 мільйонів гривень у вигляді активів та близько 2 мільярдів у вигляді іпотечних зобов'язань перед Нацбанком, плюс 4 мільярди готівки у сховищах НБУ. Всі ці вкрадені кошти на суму близько 6 мільярдів гривень зарахували до своїх золотовалютних резервів у Нацбанку Росії. Ми також зафіксували факт викрадення зі сховищ Ощадбанку на території Криму 300 кілограмів золота», – наголошує Петренко.

За словами Павла Петренка, Міністерство юстиції звернулося до Генеральної прокуратури з пропозицією розглянути можливість арешту та відчуження на користь України російського державного майна як компенсацію збитків за анексію Криму Російською Федерацією.

Петренко каже, що загальна сума збитків, завданих Україні анексією Криму Російською Федерацією, становить 1,8 трильйона гривень, без врахування вартості корисних копалин та упущеної вигоди.
XS
SM
MD
LG