Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк анонсував реформування «Нафтогазу»


Уряд України має намір ухвалити рішення щодо реформування НАК «Нафтогаз України» і створення на його базі двох додаткових компаній – відповідно до вимог Третього енергопакету ЄС та умов членства України в Європейському енергетичному товаристві. Про це під час свого виступу у Верховній Раді повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

За його словами, планується створення публічного акціонерного товариства «Українська газотранспортна система», яке відповідатиме виключно за прокачку газу українськими магістральними газогонами. Також буде створене публічне акціонерне товариство «Українські газові сховища», яке займатиметься оперуванням, накопиченням та відпуском з українських газосховищ природнього газу суб’єктів усіх форм господарювання.

«Ми звернулися до ЄС та США, ми запропонували проект щодо спільної експлуатації та модернізації української ГТС. Ми вважаємо, що європейські та американські інвестори повинні бути залучені і до експлуатації, і до модернізації української ГТС. Для цього ми створюємо публічне акціонерне товариство «Українська газотранспортна система», – заявив прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк додав, що, за оптимістичним сценарієм, дефіцит НАК «Нафтогаз України» оцінюють в 62 мільярди, за песимістичним – у 93 мільярди гривень.
XS
SM
MD
LG