Доступність посилання

ТОП новини

Винагорода за затримання Царьова кожні три дні буде зменшуватись на 20 тисяч доларів


Винагорода за затримання народного депутата Олега Царьова і передачу його правоохоронним органам кожні три дні зменшуватиметься на 20 тисяч доларів. Про це заявив керівник штабу національного захисту Дніпропетровської області Юрій Береза.

За його словами, у штабі хочуть знати «реальну вартість цього пана». «Я розумію, що коли його привезуть, то реальна вартість його – 50–70 тисяч. Ми завищили ціну цього пана. Але це робилось свідомо, щоб патріоти могли заробити гроші на добрі справи. Я ще раз наголошую: ми не провокуємо і не пропагуємо продаж чи купівлю людей. Ми чітко розуміємо: якщо Царьов буде затриманий правоохоронними органами України – це крок до стабілізації ситуації на сході. Поки є такі пани, як Царьов, ситуація на сході не стабілізується», – сказав керівник штабу, який напередодні призначив винагороду за затримання Царьова обсягом 500 тисяч доларів.

Як уточнив Береза, винагороду отримає не той, хто передасть українським правоохоронцям інформацію про місце перебування Царьова, а той, хто доправить депутата до правоохоронних органів.

Розселення біженців з Донбасу в маєтку Олега Царьова під Дніпропетровськом, ініційоване місцевими автомайданівцями, керівник штабу назвав «історичною справедливістю».

Крім того, Юрій Береза поінформував, що штаб національного захисту Дніпропетровської області готовий доправити з території Донецької чи Луганської області до Києва для публічного суду будь-кого з посадовців, які «зрадили національні інтереси України», однак правоохоронні органи та СБУ, за його словами, мають чітко назвати прізвища.

У вівторок Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олега Царьова.

XS
SM
MD
LG