Доступність посилання

ТОП новини

«Група семи» попереджає Росію про посилення санкцій


«Група семи» зустрічається у Брюсселі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00
«Група семи» готова посилити санкції щодо Росії, якщо заворушення на сході України не будуть взяті під контроль. Про це лідери «Групи семи» заявили у спільній письмовій заяві після робочої вечері в Брюсселі.

У заяві міститься заклик до Росії визнати результати виборів в Україні, завершити відведення військ від кордону з Україною, зупинити постачання зброї і використати вплив на озброєних сепаратистів для припинення насильства.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що Захід хотів би побачити прогрес у замиренні сходу Україну, де урядові війська борються протии сепаратистів.

«У наших переговорах з майбутнім президентом України і в наших зустрічах із президентом Путіним у кулуарах урочистостей у Нормандії ми надішлемо спільне повідомлення так само, як «Група семи» зробила це раніше. У нас завжди була узгоджена позиція щодо України, вона полягає в тому, що для Росії важливо зараз зробити власний внесок до стабілізації і деескалації ситуації», – наголосила Меркель.

Саміт, який відбувся у Брюсселі, спершу планувався у форматі «Групи восьми» в російському Сочі. Після анексії Криму Росію виключили з цього клубу і перенесли місце зустрічі.
XS
SM
MD
LG