Доступність посилання

ТОП новини

Український уряд демонструє готовність дослухатися до МВФ, констатують у Фонді


Як реформувати українську економіку?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Київ – Український уряд дослухається до рекомендацій МВФ та впроваджує непопулярні, проте необхідні економічні реформи. Такі висновки озвучив представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше. На думку експертів, докорінні зміни в економіці та підписання угоди про зону вільної торгівлі перетворять Україну на перспективного торгового партнера для ЄС.

Український уряд демонструє готовність дослухатися до рекомендацій МВФ. Про це заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше. На його думку, нова влада змушена реформувати економіку під тиском суспільно-політичної нестабільності. Жером Ваше переконаний, що відкритий діалог із людьми допоможе легше впровадити непопулярні, проте дуже необхідні зміни.

Громадськість повинна стимулювати уряд боротися з корупцією та формувати прозору економіку
Жером Ваше

«Громадськість повинна стимулювати уряд боротися з корупцією та формувати прозору економіку. МВФ разом із українською владою сформували пакет необхідних реформ та підготували фінансову допомогу. Ця програма є інтегрованою, тож необхідно впроваджувати все, а не лише вибіркові зміни до економіки», – зауважив він.

Жером Ваше переконаний, що передусім Україна повинна стабілізувати грошово-кредитний курс, зменшити залежність від російського газу та спростити ведення малого і середнього бізнесу.

Економічні реформи – це шанс для України

Реформування економіки займе багато часу, проте це другий шанс для України стати успішною на світовому ринку. У цьому переконаний міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

Україні час визнати, що до реформування українська економіка працювала неправильно, руйнуючи сама себе
Карл Більдт

«Зараз Україна має дуже багато перспектив, проте не варто недооцінювати і труднощі. Я зараз не говоритиму про окупацію Криму та дестабілізацію Сходу: ми вважаємо це неприйнятним. Проте Україні час визнати, що до реформування українська економіка працювала неправильно, руйнуючи сама себе», – переконаний Карл Більдт.

Зміни в економічній політиці та підписання угоди про зону вільної торгівлі сформують в Україні перспективний ринок для іноземних інвестицій. У цьому переконаний радник із економічних питань посольства США Дейвід Міл.

Реформи розкриють ті перспективи української економіки, про які ви самі не підозрювали останні роки
Дейвід Міл

«Ми підтримуємо Україну в процесі цих трансформацій із кількох причин. По-перше, реформи розкриють ті перспективи української економіки, про які ви самі не підозрювали останні роки. А по-друге, Україна посилить свій економічний вплив на регіональному рівні, а це вигідно для всіх», – зауважив експерт.

Дейвід Міл додав: якщо реформи будуть успішними, це лише закріпить стабільність та демократію в країні.

При колишньому президентові Вікторові Януковичу втілювали програму співробітництва МВФ і України. Чотири роки тому планувалось, що Фонд виділить Україні понад 15 мільярдів доларів. Надійшли два транші на суму близько 3,5 мільярдів доларів. Після перемоги Майдану, наприкінці квітня цього року Міжнародний валютний фонд погодив виділення Україні 17 мільярдів доларів кредиту, з них 3,2 мільярди надійшли відразу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG