Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко каже, що буде співпрацювати з Порошенком


Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність співпрацювати з новим президентом України Петром Порошенком.

Як повідомляє офіційний сайт президента Білорусі, про це Лукашенко сказав на зустрічі з головою Ради федерації Федеральних зборів Росії Валентиною Матвієнко і главами російських регіонів, які беруть участь у першому Форумі регіонів Білорусі й Росії.

«В Україні обрано нового президента. Я думаю, ми співпрацюватимемо з новим президентом, з новою владою, оскільки там живе наш народ, там такі, як ми, люди, добрі, працьовиті, але потрапили в таку ситуацію, звичайно, ми можемо відмахнутися від них, але люди ще більше постраждають», – заявив Лукашенко.

За його словами, зміцнення перш за все міжрегіонального співробітництва буде «найпотужнішою основою і локомотивом для будь-якої інтеграції на пострадянському просторі». Лукашенко вважає за необхідне підключати до цього процесу й регіони Казахстану й України.

Інавгурація новообраного президента України Петра Порошенка відбудеться 7 червня. Білоруську сторону запросили, але наразі не відомо, хто представлятиме цю країну.
XS
SM
MD
LG