Доступність посилання

ТОП новини

«Путіна не пустимо!» – мешканці Сумщини


Путіну «все одно лапті притиснуть» – сумчани
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Путіну «все одно лапті притиснуть» – сумчани

Сумщина – Про безпеку кордонів Сумщини дбають усі силові структури: прикордонна служба, міліція, СБУ, прокуратура. Попри відсутність тривожних новин, місцеві мешканці теж не втрачають пильності.

На кордонах Сумщини спокійно. Так стверджує керівництво області, прикордонники і місцеві мешканці. Втім, попри видимий спокій, межі області з Росією охороняють у посиленому режимі. По лінії кордону продовжують рити протитанковий рів – два метри завглибшки та чотири метри завширшки. Фінансують проект небайдужі громадяни. Наразі він уже сягає 40 кілометрів.

Очільник області Володимир Шульга запевняє, що Сумщина надійно захищена.
У нас немає сепаратизму, російських прапорів, «зелених чоловічків», у нас немає міжнаціональної ворожнечі і міжконфесійної ворожнечі
Володимир Шульга

«На Сумщині ситуація на сьогоднішній день контрольована і досить спокійна. На сьогодні посилене чергування на кордоні з Російською Федерацією, взято під контроль багато ділянок кордону, які викликають увагу певну і є можливість перетину кордону. У нас немає сепаратизму, у нас немає російських прапорів, у нас немає «зелених чоловічків», у нас немає міжнаціональної ворожнечі і міжконфесійної ворожнечі. В принципі, на сьогоднішній день ситуація стабільна», – розповів Радіо Свобода голова Сумської облдержадміністрації Володимир Шульга.

Прикордонникам допомагали усім

Про спокій на кордонах говорить і директор школи у прикордонному селі Валентина Кузьменко. Каже, попри посилення охорони кордону, люди живуть звичним життям. Дорослі працюють, діти відпочивають у літньому таборі. Розповідає і про те, що селяни підтримують місцевих прикордонників.
Ми надавали допомогу нашій прикордонній заставі і взагалі армії України. Чим могли, тим допомогли
Валентина Кузьменко

«Ми надавали допомогу нашій прикордонній заставі і взагалі армії України. Чим могли, тим допомогли. Збирали і кошти, село зібрало більше ніж 13 тисяч. Крім того, допомагали і продуктами, і інші потреби, які були у прикордонників – допомагали усім», – розповіла Радіо Свобода Валентина Кузьменко.

«Ми сюди Путіна не пустимо!»

Селяни уважно стежать за ситуацією в сусідніх областях і вболівають за українських військових. Впевнені, що на Сумщині подібні сценарії не пройдуть. Люди вважають, боятися нічого, бо навіть, якщо терористи і прорвуться через кордони, одразу отримають відсіч.
Сюди не прорвуться, гади. У нас народ не за Росію, щоб тут росіяни командували. Ми тут самі, без росіян, впораємось
Галина Панченко

«Якби до нас явилися, наші не пустили б! Ніхто б їм і срану мітлу не виніс! А чого нам боятися?! Ми сюди не пустимо Путіна і все! Чого нам страшно?! Сюди не прорвуться, гади. У нас народ не за Росію, щоб тут росіяни командували. Ми тут самі, без росіян, впораємось. Хай отам ідуть командують у себе. Але він довго не командуватиме, йому все одно лапті прижмуть. Як він не жме, а все одно прижмуть», – каже мешканка села недалеко від кордону Росії Галина Панченко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG