Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики утримують у полоні понад 200 людей з різних країн – Тарута


У полоні в бойовиків наразі перебуває понад 200 людей, громадян різних країн, повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута.

«Сьогодні переговори сконцентровані навколо звільнення заручників», – цитує інтерв’ю Тарути інтернет-виданню «Остров» прес-служба ОДА у п'ятницю.

За його словами, владу на переговорах представляє мер Донецька Олександр Лук’янченко.

Водночас він зауважив, що переговори просуваються складно через кадрову плутанину серед бойовиків і постійну зміну переговорників з їхнього боку.

Крім того, за словами Тарути, бойовики не мають зрозумілих політичних цілей.

«Проте переговори триватимуть. Вони – єдиний шлях, іншого не існує. Будь-яка війна завжди рано чи пізно закінчується переговорами й миром – це твердження не потребує доказів. Я дуже сподіваюся на те, що люди зі зброєю це теж розуміють», – сказав він.

Тарута наголосив, що за цінності, про які говорять противники київської влади, воюють не зі зброєю, а лише словом і ділом.

«Я поважаю людей, котрі борються за свої ідеали. Поважаю їхнє право на послідовне обстоювання власної думки та власних цінностей. Але я зневажаю людей, які розводять хаос, сіють страх і кривдять беззахисних. Зневажаю злодіїв і грабіжників. Мародерів і катів. І я вдвічі зневажаю тих, хто робить це за гроші», – сказав голова Донецької ОДА.

Водночас він наголосив, що готовий до переговорів цілодобово.
XS
SM
MD
LG