Доступність посилання

ТОП новини

Азарова затримали б, якби він був в Австрії – Махніцький


Микола Азаров
Микола Азаров
Відомостей про перебування екс-прем’єр-міністра України Миколи Азарова на території Австрії наразі немає, заявив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

«Якби було відомо, що Азаров перебуває в Австрії, він був би затриманий», – заявив Махніцький.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, Махніцький висловив сподівання, що правоохоронні органи всіх іноземних держав затримають розшукуваних злочинців серед колишніх високопоставлених посадових осіб і повернуть в Україну.

Водночас він допускає, що не всі розшукувані екс-чиновники наразі переховуються в країнах ЄС. За словами Махніцького, такий висновок можна зробити із заяви генпрокурора Росії Юрія Чайки, який повідомив про те, що офіційна Москва не має наміру видавати Україні Віктора Януковича. Як зазначив в.о. генпрокурора, відповідно, мало шансів на екстрадицію з Росії й інших осіб.

Цього тижня стало відомо, що колишній президент України Віктор Янукович, його сини і шестеро інших колишніх високопосадовців, зокрема, екс-прем’єр Микола Азаров, що фігурують у чорному списку Європейського союзу, подали позови на рішення ЄС про заморожування їхніх активів.

Місце перебування цих осіб наразі невідоме, вони перебувають у розшуку.
XS
SM
MD
LG