Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і надалі підтримуватиме Україну – Ромпей


Європейський союз і надалі підтримуватиме Україну та дотримуватиметься своїх зобов’язань перед нею. Про це йдеться у заяві президента Європейської ради Германа Ван Ромпея щодо інавгурації Петра Порошенка.

«Сьогодні у нас є нові можливості для надії. Порошенко отримав потужний мандат довіри для просування на шляху реформ і перетворення України на сучасну та демократичну країну, якої потребують її громадяни; на об`єднану і децентралізовану країну, в якій кожен знайде своє місце, а різні ідентичності та меншини будуть визнані та шануватимуться. Без сумніву, інклюзивний і всеохопний діалог буде важливим чинником для проведення цього процесу трансформації», – йдеться у заяві Ван Ромпея.

Сьогодні Петро Порошенко склав присягу президента України. На церемонії інавгурації нового президента були присутні делегації з десятків країн світу. Також були три колишніх президенти – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Порошенко переміг у першому турі на дострокових виборах президента, які відбулися 25 травня, отримавши 54,7% голосів виборців.
XS
SM
MD
LG