Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко закликає Україну не втрачати Крим


Президент Білорусі Олександр Лукашенко закликає Україну домовлятися і з Росією, і з Європейським союзом. Про це він сказав журналістам після інавгурації новообраного президента України.

«Я не думаю, що ситуація катастрофічна, надто багато тут нагнітається пристрастей, занадто багато розмов у цьому плані. Тому потрібно просто заспокоїтися, і в новому періоді потрібно стабілізувати ситуацію, тому що українці дуже працьовиті люди і розумні люди, і вони впораються з проблемами. Якщо їм не допоможуть з цими проблемами впоратися, то вони самі з цим розберуться», - сказав президент Білорусі.

На питання щодо того, чий Крим, Лукашенко сказав: «Це ви, українець, мені питання ставите? От їдьте до Криму і домовляйтеся про те, щоб Крим був українським, не втрачайте його».

У своєму сьогоднішньому виступі новообраний президент України Петро Порошенко заявив, що Крим є і буде українським.

Сьогодні Петро Порошенко склав присягу президента. На церемонії інавгурації нового президента були присутні делегації з десятків країн світу.

Порошенко переміг у першому турі на дострокових виборах президента, які відбулися 25 травня, отримавши 54,7% голосів виборців.
XS
SM
MD
LG