Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає від України звільнити журналістів «Звезды»


Росія вимагає від України звільнити російських журналісти телеканалу «Звезда», затриманих за підозрою у зборі інформації. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

«Вимагаємо від Києва вжити негайних заходів щодо безумовного звільнення згаданих громадян Росії і надалі керуватися прийнятими у демократичному суспільстві принципами, про прихильність яким було заявлено в інавгураційній промові Петра Порошенка, який посів посаду президента України», – мовиться у повідомленні.

МЗС Росії засудило «ставлення української влади до журналістів».

«Останнім часом це стало стійкою тенденцією, особливо у тому, що стосується роботи представників російських ЗМІ», – зазначають у зовнішньополітичному відомстві Росії.

Як повідомляло Радіо Свобода, 6 червня у районі проведення антитерористичної операції затримали двох російських журналістів. У Національній гвардії зазначають, що вони вели спостереження за одним з блокпостів. Наразі СБУ з’ясовує подробиці цієї справи.

18 травня у районі Краматорська (Донецька область) були затримані журналісти прокремлівського каналу LifeNews Олег Сидякіна і Марат Сайченко. Пізніше їх доставили до Києва для допиту і звинуватили у сприянні тероризму.

Згодом співробітники телеканалу LifeNews були звільнені на прохання представників ООН і ОБСЄ і видворені з України із забороною в’їзду. А президент Росії Володимир Путін нагородив їх орденами мужності.

У березні Росія анексувала український Крим. Тепер українська сторона і Захід звинувачу Росію у дестабілізації ситуації на сході України.
XS
SM
MD
LG