Доступність посилання

ТОП новини

Спонсори ФІФА вимагають розслідувати нові звинувачення в корупції щодо чемпіонатів світу


Два з головних спонсорів Міжнародної федерації футболу – компанії «Соні» й «Адідас» – висловили в неділю стурбованість із приводу нових звинувачень щодо того, що рішення ФІФА надати право проведення Чемпіонату світу 2022 року Катарові було ухвалене корупційним чином.

Зокрема, «Соні» закликала ретельно розслідувати ці звинувачення, а «Адідас» заявив, що такі звинувачення можуть піти на шкоду футболові.

Ці дві компанії належать до шести провідних спонсорів ФІФА, які минулого року надали федерації близько 180 мільйонів доларів.

Недільна газета «Санді Таймз» із Великої Британії звинуватила цього дня колишнього члена Виконавчого комітету ФІФА Мухаммада бін Хаммама в тому, що той витратив на купівлю голосів делегатів азійських країн на користь Катару 1 мільйон 700 тисяч доларів. Представникові Таїланду ж він організував зустріч із катарськими урядовцями, які пропонували дуже вигідну угоду про продаж газу, потенційно на десятки мільйонів доларів, написала газета.

Крім того, стверджує видання, того ж представника Таїланду Вораві Макуді запрошували до себе посадовці Катару перед голосуванням щодо чемпіонату 2022 року, а раніше, напередодні голосування, що віддало чемпіонат 2018 року Росії, його ж запрошували й до президента Росії Володимира Путіна.

Нині у ФІФА вже триває розслідування з приводу рішень проводити чемпіонати світу з футболу 2022 року в Катарі, а 2018 року в Росії після попередніх звинувачень у нечесності голосувань про це. Катар заперечує порушення зі свого боку і знову заявив, що рішення про його право провести чемпіонат ухвалене справедливо.
XS
SM
MD
LG