Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: всі 300 тисяч нових сухих пайків на місці, незаконно продавали старі запаси


Міністерство оборони повідомило в неділю, що за результатами проведеної перевірки встановлено: фактична наявність 300 тисяч раціонів сухих пайків «MRE», які надійшли від збройних сил країн-партнерів як гуманітарна допомога до Збройних сил України у 2014 році, відповідає обліковим даним у місцях зберігання, нестач та надлишків не виявлено.

Водночас, мовиться в повідомленні, днями виявлено факт незаконного продажу таких пайків, які були залишені військовослужбовцями Збройних сил США після проведення 2011 року командно-штабних навчань «Сі Бриз-2011». Начальник продовольчої служби однієї із військових частин міста Очакова Миколаївської області капітан К. з корисливих мотивів із метою збуту передав громадянинові Ш. під реалізацію 44 раціони таких сухих пайків «MRE», в яких закінчувався термін придатності; ці пайки й виявили у згаданого громадянина, місцевого мешканця, на міському базарі Очакова у п’ятницю.

У зв’язку з цим очаківська міліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне правопорушення, передбачене ст. 198 КК України «Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом», а виконувач обов’язків міністра оборони генерал-полковник Михайло Коваль призначив службове розслідування, повідомили в міністерстві.

Після того, як наприкінці березня до України доставили 300 тисяч добових сухих пайків «MRE» (meal ready to eat — «їжа, готова до вживання») в рамках допомоги від американського уряду та збройних сил країн-партнерів для підрозділів Збройних сил України, в соціальних мережах і засобах інформації почали звертати увагу на пропозиції продажу таких пайків, зокрема, в інтернеті. Міністерство оборони вже заперечувало, що у продаж могли потрапити пайки з цієї нової партії. Крім того, оглядачі звертали увагу, що пропозиції продажу схожих пайків армій США та інших країн-членів НАТО були в інтернеті й раніше.
XS
SM
MD
LG