Доступність посилання

ТОП новини

Папа закликає Ізраїль і палестинців до відваги у принесенні миру на Близький Схід


Папа Римський Франциск закликав у неділю ізраїльських і палестинських керівників бути відважними у принесенні миру на Близький Схід.

Із такою заявою понтифік виступив після спільної молитви у Ватикані з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом і президентом Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, у перебігу якої вони промовляли християнські, юдейські й мусульманські молитви. Цей символічний жест мав на меті закликати до діалогу між сторонами в час напруженості.

Водночас папа наголосив, що Ватикан не має наміру долучатися до близькосхідних мирних переговорів, які у квітні вкотре зайшли у глухий кут і перервалися.

Папа запросив обох лідерів до Ватикану минулого місяця в перебігу свого візиту на Близький Схід.

Палестинці нещодавно створили новий коаліційний уряд за підтримки радикального ісламістського антиізраїльського руху «Хамас», який в Ізраїлі визнають за терористичний і відтак не бажають вести переговори з цим урядом.

Ізраїль, зі свого боку, планує далі розширювати свої поселення на окупованих палестинських територіях, збудувавши там іще 3 тисячі 200 нових помешкань, що неприйнятно для палестинців.
XS
SM
MD
LG