Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська запропонувала російському омбудсмену зустрітися в Харкові


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська запропонувала своїй російській колезі Еллі Памфіловій у пʼятницю, 13 червня, зустрітися в Харкові для обговорення ситуації на сході України. Зустріч, як очікується, триватиме за участі представників ООН.

У повідомленні прес-служби українського омбудсмена йдеться, що 28 травня правозахисники України та Росії оприлюднили звернення до омбудсменів двох країн з ініціативою про створення спільної місії з моніторингу ситуації на сході та запобігання насильству. У своєму спільному зверненні правозахисники закликали «виступити з публічним закликом до всіх груп, які захоплюють і утримують цивільних осіб, припинити цю неприйнятну практику і без будь-яких додаткових умов звільнити всіх без винятку бранців».

Зустріч омбудсменів планувалася минулого тижня, проте з технічних причин її було перенесено. При цьому українська сторона наполягала на участі в зустрічі ініціаторів створення моніторингової місії, тоді як Москва пропонувала лише зустріч Лутковської і Памфілової.

В офісі Памфілової зустріч цього тижня у Харкові поки не підтвердили.
XS
SM
MD
LG