Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд: США не фінансували український Майдан


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд
США не фінансували акції протесту в Україні і відкидають будь-які спекуляції на цю тему. Про це під час візиту у Київ заявила офіційний уповноважений Державного департаменту США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

«Урядова фінансова підтримка США Майдану дорівнювала нулю», – наголосила Нуланд у відповідь на прохання прокоментувати повідомлення у деяких російських засобах інформації, нібито гроші, виділені США на підтримку України у роки незалежності йшли на масові акції протесту.

«Так, США підтримували Україну з 1991 року, і загальна сума цієї підтримки склала близько 5 мільярдів доларів. Це – підтримка на всіх напрямках: від ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи до соціальних обмінів, економічної допомоги, програм підтримки вільних і чесних виборів, антикорупційних зусиль, енергетичного розвитку», – повідомила вона.

«У цьому контексті я зазначу, що протягом того самого періоду, з 1991 року, США витратили близько 18 мільярдів доларів на підтримку тих самих напрямків у Російській Федерації», – додала Вікторія Нуланд.

Вікторія Нуланд прибула у Київ у складі американської делегації, члени якої були присутні на інавгурації президента України Петра Порошенка. У суботу глава держави провів зустріч із віце-президентом США Джо Байденом.
XS
SM
MD
LG